Telefoonnummer

+ 31 6 18838082

Email

[email protected]

Openingstijden

Op afspraak

Vertrouw jij nog wel eens op jouw gevoel? Neem jij nog wel eens een beslissing puur op gevoel, eerste ingeving of intuïtie? Krijg je nog wel eens kriebels in je buik bij een nieuwe uitdaging? Waarschijnlijk niet meer zo vaak.

In de loop der jaren hebben wij mensen onszelf wijs gemaakt dat alles wat we doen, zeggen en ondernemen beredeneerd en onderbouwd moet worden. Leven vanuit het hoofd. Het is natuurlijk goed om je hoofd te gebruiken, maar wat ik bedoel is dat wij alleen nog maar vanuit ons hoofd leven.

We maken keuzes vanuit het verstand en negeren daarbij vaak ons onderbuik gevoel. Hoe vaak zeg je niet achteraf: “ik had al zo’n vreemd gevoel erbij”.

En als wij ergens enthousiast over zijn dan laten we ons afremmen door ons verstand. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” is ons vaak met de paplepel ingegeven. En “Wat zullen anderen wel niet van mij denken”. Voordat je het weet verdwijnen intuïtie en enthousiasme en verzand je in eigen chaos in je hoofd.

We bedenken steeds meer argumenten om zaken juist niet te doen in plaats van gewoon eens in het diepe te springen en iets te proberen. Gevolg: ons leventje wordt steeds minder spontaan en “angst” gaat overheersen.

Door consequent je gevoel te negeren raak je onbewust het contact met jezelf kwijt en verdwijnt je levensvreugde, ontstaat vermoeidheid en ligt een burn out of depressie op de loer.

Mijns inziens mogen we wat meer vertrouwen op ons gevoel, onze intuïtie, op je innerlijke stem en het “gewoon” iets weten.

Klinkt allemaal leuk en aardig toch? Maar hoe gaat dat dan in de praktijk?

Je start met kleine stapjes door bijvoorbeeld elke week een dag te handelen naar je intuïtie, je gevoel of een ingeving. Gewoon spontaan een opkomend idee omzetten in een daad. Volg je enthousiasme. Niet teveel nadenken, maar gewoon doen.

Zo ben ik het Colour&Spice avontuur ingestapt. Na het ontvangen van een proefpakket maakte mijn hart een sprongetje. En zie waar ik nu sta. Ik heb de schrijver in mijzelf ontdekt, ga meer op mijn gevoel en intuïtie af en vertrouw er op dat dit mijn pad is.

Ik voel me ontspannen, gelukkig en hoop anderen te kunnen inspireren om ook hun pad en hart te volgen.

Probeer het gewoon eens en ervaar  wat dit met je doet en wat het je brengt.

Liefs, Sandra

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *