Telefoonnummer

+ 31 6 18838082

Email

[email protected]

Openingstijden

Op afspraak

De dag waarop de wereld een klein beetje stil stond. CORONA was in het land en zorgde voor een enorme onrust onder de bevolking en met name in de gezondheidszorg. De angst voor een grote golf aan zieken bleek niet ongegrond. Horeca, winkels, kappers, schoonheidssalons….. alles ging op slot. We kwamen letterlijk tot stilstand.

We werden geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. Ongewoon in een ontwikkeld land als Nederland. Onmiddellijk werden er mooie initiatieven opgestart. Samenwerkingen om elkaar te helpen. Prachtig!

De weken verstreken en we kregen steeds meer moeite met de beperkingen. Mensen geloofden niet in een “intelligente” lockdown. En zoals het ons Nederlanders betaamd, hadden we allemaal een eigen mening over de aanpak van dit grote probleem. Rutte moest het zwaar ontgelden. Steeds meer mensen kregen moeite met thuis blijven. Het Heuvelland werd overspoeld door toeristen, bij Ikea stond men in de rij en inmiddels ontstaan er demonstraties omdat men vindt dat men recht heeft op vrijheid.

Vrijheid is geen recht, vrijheid is mijns inziens een voorrecht dat wij moeten koesteren als ons kostbaarste bezit. Door begrip voor elkaar proberen op te brengen, elkaar te respecteren en elkaar te helpen. Vrijheid betekent niet het afsluiten van grenzen om mensen die niet nadenken te weren. Vrijheid betekent juist dat we zelf mogen nadenken.

Laten we elkaar helpen, respecteren en onze vrijheid koesteren. Hopelijk mogen we dan zo snel mogelijk weer allemaal aan het werk. Met restricties: maar dat doen we toch voor elkaar?

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *