Telefoonnummer

+ 31 6 18838082

Email

[email protected]

Openingstijden

Op afspraak

Zoals velen van jullie weten werk ik al vele jaren met heel veel liefde en plezier op natuurlijke wijze aan huidverbetering. 

Manuele massagetechnieken bijvoorbeeld, nemen een belangrijke plek in mijn behandelingen in. 

Wat velen niet weten is, dat mijn prioriteit niet ligt bij het bestrijden van rimpels. Juist niet. Een aparte rimpelbehandeling is naar mijn mening niet nodig en niet efficiënt, mits de oorsprong en het ontstaan van deze rimpels aandacht krijgt en wordt meegenomen in de behandeling. Shocking niet?

Veel producten en behandelingen zijn vooral afgestemd op behandeling van de huid. In mijn optiek wordt hier voorbij gegaan aan de oorsprong van het ontstaan van de bestaande huidconditie. In veel gevallen gelegen in andere delen van het lichaam. Er is weinig aandacht voor de grootste verstorende factor: STRESS!

In opleidingen gaat alle aandacht vaak uit naar huidtypes (vette, droge, onzuivere etc.) Wanneer je de woorden eens goed analyseert, besef je dat deze benamingen staan voor huidcondities. Elke huid is in de basis gewoon huid. Een beschermlaag die ons beschermt tegen de invloeden van buitenaf. Die is bij iedereen opgebouwd uit dezelfde elementen, en wordt beïnvloed door interne en externe factoren. 

Om de huid te verbeteren is het dus noodzakelijk dat we onze aandacht richten op deze interne en externe factoren en in mindere mate op de huid zelf.

In mijn behandelingen heeft het verlagen van het stressniveau eerste prioriteit. Het is alom bekend dat stress een verzurende en verstorende werking heeft in ons lichaam. Het is mede oorzaak van auto immuunziekten en reumatische aandoeningen, spijsverteringsproblemen, huidaandoeningen etc. Het constante “aan staan” maakt ons moe en vervelend en veroorzaakt diepe rimpels.

Door regelmatig aandacht te geven aan je lichaam kom je terug in verbinding met jezelf. Je gaat weer voelen wat je nodig hebt. Een zachte ritmische massage bijvoorbeeld doet je spieren ontspannen en verlaagt het cortisol gehalte in je bloed. Diepe ontspanning stelt je letterlijk in staat om los te laten wat niet meer past. Het resultaat is een onmiddellijke zachtere uitstraling, pijntjes nemen af, door toename van het gelukshormoon endorfine voel je je direct veel beter. En last but not least, je huid knapt er enorm van op.

Naast ontspanning vind ik manuele lymfedrainage absoluut onmisbaar in elke behandeling. Het stimuleren van dit systeem heeft hele duidelijke voordelen:

  1. Afvalstoffen worden uit je lichaam verwijderd. Je lymfeklieren zijn een soort zuiveringssysteem die ervoor zorgen dat afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd.
  2. Je immuunsysteem wordt versterkt. De lymfeklieren bevatten witte bloedcellen die infecties helpen bestrijden.  

Lymfevaten nemen weefselvocht op waarin verschillende opgeloste eiwitten of afvalstoffen aanwezig zijn. Deze afvalstoffen worden in lymfeknopen direct vernietigd. Op deze manier werkt het lymfestelsel als een filter in ons lichaam. Je lymfeklieren bevatten verder veel witte bloedcellen die bacteriën en virussen kunnen vernietigen. Deze witte bloedcellen kunnen via de lymfe in de bloedsomloop gebracht worden.

Ons lymfesysteem is dus onontbeerlijk voor het goed functioneren van ons lichaam. Door het stimuleren door middel van massages, versterk je je immuunsysteem, worden vocht en afvalstoffen afgevoerd en je lichaam gezuiverd.

Een belangrijk aandachtspunt is ook je cosmetica. Producten kunnen juist de oorzaak zijn van een slechte huidconditie of rimpels. In veel crèmes zitten chemische toevoegingen die in je bloed terecht komen en dus weer zorgen voor verzuring. Voedt daarom je huid met de juiste ingrediënten uit, bij voorkeur, natuurlijk cosmetica.

Wil je meer informatie over mijn behandelwijze of hulp bij de keuze van jouw verzorgingsproducten? Just let me know!

X Sandra

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *