Telefoonnummer

+ 31 6 18838082

Email

[email protected]

Openingstijden

Op afspraak

Wat een week! Wat hebben we genoten op het heerlijke Kreta. Een eiland met uitersten. Van zuipen en naar huis kruipen in Cherssonissos tot absolute stilte in de idylische dorpjes in het Zuiden van Kreta.

Nu moet ik bekennen dat onze villa in Adele (Arkadi) alles behalve sober was. We waren van ruime luxe voorzien en daar hebben we van genoten. Jacuzzi, massagedouche, geluiddichte kamers, dakterras voorzien van luxe loungehoek, je kunt het zo gek niet bedenken of het was aanwezig. Prachtig gewoon. Bij aankomst waren de eerste levensbehoeften (lees: koffie) reeds voor ons ingekocht. En de ontvangst door onze gastvrouw Agapi was allerhartelijkst.

Het viel mij echt op hoe behulpzaam en vriendelijk de Grieken zijn. Geen moeite is teveel en alle wensen worden ongeveer van je ogen afgelezen. Na een paar dagen ontdekten we een restaurant dat wij in Nederland misschien wel zouden mijden. Toch wilden we het proberen, het zat er namelijk elke avond vol. We werden naar achteren geleid en daar ontdekten wij waarom het zo druk was. Een prachtige tuin wat het heerlijk vertoeven was. Bovendien bleek het eten er verrukkelijk te zijn. De menukaart was enorm veelzijdig. Van een broodje pita gyros tot een overheerlijke pasta frutta di mare, alles was overheerlijk. Vanaf die ene avond was dit ons vaste adresje gedurende de hele vakantie. Met pijn in ons hart namen wij zondag afscheid en dat afscheid was alsof we al jaren vrienden van de familie waren.

Daar onze 2 meereizende pubers verder geen sjoege gaven om enige culturele ervaring op te snuiven, gingen we er regelmatig met z’n tweetjes op uit. Lekker toeren van A naar B, zonder enig doel en stoppen waar en wanneer we zin hadden, was fantastisch. De plaatjes die wij hebben geschoten, getuigen van de vele mooie verborgen plekjes die Kreta rijk is.

Tijdens deze uitstapjes waren wij ons er enorm bewust van wat dit met ons doet. Die ontspanning, die rust en ruimte in ons hoofd, dat wil ik altijd! Het voornemen is dan ook (wederom) om dit vast te houden bij terugkomst. Een nobel streven zo merk ik al vandaag (eerste dag weer back home). De verleiding is groot om meteen weer in de werkmodus te schieten bij het zien van de door hond en kat bevuilde vloer. Maar ik doe het toch niet. Ik kan me bedwingen om de boel de boel te laten. Mede dankzij het mooie weer, verblijven we vooral in de tuin en wordt de vloer aan mijn lodderige oog onttrokken. Morgen nieuwe dag, nieuwe kansen. Hoewel….. er staat een fietstochtje gepland.

Pffff… zal ik toch maar …. Nee, ik ga nu eerst eens een afspraak plannen voor een ontspanningsmassage, dat lijkt mij, met nog 2 heerlijke vrije weken in het vooruitzicht een beter plan. Schoonmaken kan ook uitstekend bij regen.

Ik hoop in deze 2 sabbatical weken mijn creativiteit te kunnen aanboren en natuurlijk ga ik ook aan de slag met mijn mooie nieuwe concept: de Holistische Beauty Methode van Colour&Spice. Mijn mannetje heb ik aangewezen als vrijwilliger en model voor de diverse massages die ik nog wil oefenen. Ik verwacht weinig weerstand 

Liefs, Sandra

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *